Activitats - Campionat Europa Iaido 2011

Del 6 al 9 d'octubre d'aquest mes, ha tingut lloc a Andorra el 18è Campionat d'Europa de Iaido, organitzat per la Federació Andorrana de Kendo.


Aquesta convocatòria ha estat tot un èxit tant pel que fa a nombre de participants (més de 200 competidors inscrits), com de delegacions presents (21).


Com a membres de la FADKEN vam participar en l'organització de l'esdeveniment, així com en les tasques d'arbitratge. Des d'aquí volem agrair la tasca i esforços realitzats pel mestre Jean Jacques Sauvage, sense el qual hagués estat impossible tirar endavant aquest projecte.


Cal destacar l'altíssim nivell de la delegació japonesa, enviada expressament des de la ZNKR per l'ocasió, i que estava composada pels mestres:

Toshihiko Kawaguchi (Iaido Hanshi 8é Dan)

Junichi Kusama (Iaido Hanshi 8é Dan)

Shuichi Kamikokuryo (Iaido Hanshi 8é Dan)

El curs previ al campionat, es va desenvolupar de la mà d'aquests mestres, que van separar els participants en tres grups segons el seu nivell.


El cap de setmana es dugueren a terme les competicions, on els competidors mostraren un alt nivell tècnic. Cal però dir, que si bé les formes dels Kata executats, eren en termes generals excel·lents, les demostracions semblaven una mica buides de contingut, tal i com alguns mestres exposaren.

Aquests fet respón a un exsessiu ènfasi en la forma, oblidant l'essència d'allò que s'executa: un combat o duel, i que s'ha d'evidenciar per part del demostrador.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Entrenant Kendo

Performance Iaido

Quin sentit té practicar Kendo avui en dia?