Kobudo... que fas què?




Sempre que parlem d'arts marcials japoneses sorgeix la confusió sobre l'origen i/o autenticitat de les diferents disciplines practicades i què hi ha darrere de la seva pràctica, o dit d'una altra manera, de què estem parlant.

Per evitar confusions, cal fer una simple distinció entre les arts marcials japoneses modernes i les premodernes.

Anomenem modernes, totes aquelles formes d'arts marcials que són avui en dia populars com a esports de competició i d'altres que juntament amb les primeres, es van desenvolupar durant i a partir de l'era Meiji (1868-1912), època en que el Japó es trobava immers en una profunda revolució cultural amb la importació d'idees i tecnologies occidentals.

D'altra banda, considerem com a premodernes totes aquelles arts marcials que ja existien abans d'aquest període i a les que ens referim com a Kobudo (art marcial clàssic), Koryu (estil antic o escola antiga) o Bujutsu (tècnica marcial).

Si bé es cert, que les variants modernes de les arts marcials tenen la seves arrels en les filosofies i tècniques dels estils clàssics, les formes, normes, etiqueta, metodologies pedagògiques i objectius són molt diferents.

La principal organizació encarregada de donar cobertura a aquestes escoles antigues, a fi de preservar les seves tradicions és la Nihon Kobudo Kyokai, entitat fundada l'any 1979 i que compta amb 78 membres o escoles afiliades, entre les quals podem trobar l'escola Tasumi Ryu. En podeu trobar un llistat a Koryu.com

Malahuradament, molts factors han influit en que aquest ric patrimoni cultural estigui desapareixent a ulls vista, i el futur de les que continuen resistint és força incert. A tall d'exemple dir que des de la creació de la Nihon Kobudo Kyokai el nombre d'escoles que la integren s'ha reduït a la mitad.

L'expansió global d'algunas d'aquestes escoles, els mestres que trobem arreu, la qualitat de les seves demostracions, i la preservació de les seves tradicions, és un debat que deixem per més endavant...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Entrenant Kendo

Performance Iaido

Demostració Tatsumi Ryu Ajuntament de Sakura