Avui us portem un vídeo del mestre Robert Rodriguez, 7è Dan Renshi de Iaido i 6è Dan Renshi de Jodo, a qui fa molts anys que tenim el plaer de conèixer, i amb qui hem compartit interessants sobretaules. Com podem apreciar al vídeo és també un gran col·leccionista, Chumokuroku de l'Escola Sui O Ryu , i tot i la seva edat, està sempre immers en projectes a nivell internacional.
Sempre que parlem d'arts marcials japoneses sorgeix la confusió sobre l'origen i/o autenticitat de les diferents disciplines practicades i què hi ha darrere de la seva pràctica, o dit d'una altra manera, de què estem parlant. Per evitar confusions, cal fer una simple distinció entre les arts marcials japoneses modernes i les premodernes. Anomenem modernes, totes aquelles formes d'arts marcials que són avui en dia populars com a esports de competició i d'altres que juntament amb les primeres, es van desenvolupar durant i a partir de l'era Meiji (1868-1912), època en que el Japó es trobava immers en una profunda revolució cultural amb la importació d'idees i tecnologies occidentals. D'altra banda, considerem com a premodernes totes aquelles arts marcials que ja existien abans d'aquest període i a les que ens referim com a Kobudo (art marcial clàssic), Koryu (estil antic o escola antiga) o Bujutsu (tècnica marcial). Si bé es cert,...
El passat 29 d'abril, i en el transcurs de la demostració efectuada al Santuari de Komikado de Chiba, li va ser concedida a Kato Hiroshi, 22è Soke de l'escola Tatsumi Ryu, l'Orde del Sol Naixent, Raigs d'Or i Argent, per la seva preservació i conservació de les antigues tradicions en les Arts Marcials. No hem d'oblidar que l'escola Tatsumi Ryu gaudeix de la consideració de Be Cultural Immaterial de la Prefectura de Chiba. En podem llegir la notícia al diari Sankei Shimbun. Per cert, en les imatges podem veure, el Soke, Kato Hiroshi, el seu pare i anterior Soke de l'escola, Kato Takashi, mort el 2004, i el seu fill Kato Atsushi quan era petit.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada